Svečano otvoren 11. Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs | Beldocs

Vesti

Svečano otvoren 11. Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs
Vesti - 07.05.2018
 

Ejbel Ferara pozdravio prepunu salu Sava centra!

Usledile su projekcije dva fantastična srpska ostvarenja – „Poslednja avantura Kaktus Bate“ reditelja Đorđa Markovića i „Slatko od Ništa“ reditelja i scenariste Borisa Mitića.

U beogradskom Sava Centru večeras je svečano otvoren 11. Međunarodni festival dokumetnarnog filma Beldocs. Festival je otvorio kultni američki reditelj Ejbel Ferara, koji je danas stigao u Beograd. Voditelj večerašnjeg otvaranja bio je Rambo Amadeus, koji je, u njemu svojstvenom maniru vodio program, animirao goste i zabavio publiku.

Direktor i osnivač festivala Mladen Vušurović je prilikom obraćanja publici izjavio: „Bilo je uzbudljivo poslednjih deset godina, a biće još uzbudljivije sa mnogo novih filmova. Očekujemo da postanemo najbolji festival na svetu.“

Ejbel Ferara se obratio punoj sali Sava Centra i ljubiteljima dokumentaristike, kao i brojnim domaćim i stranim gostima koji su ovom prilikom doputovali u Beograd: „Drago mi je što ste me pozvali i što sam ponovo u Srbiji. Imam ovde mnogo prijatelja, a neki od mojih omiljenih filmova su napravljeni upravo ovde. Drago mi je da vas sve vidim u ovoj bioskopskoj sali. Gledaćemo filmove, družićemo se, a sviraćemo i dobar rokenrol.“

Zatim su jedna za drugom usledile projekcija dva srpska filma koja se na ovogodišnjem Beldocsu takmiče u selekciji Srpski takmičarski program, sa još šest domaćih ostvarenja. Prvi film „Poslednja avantura Kaktus Bate“ reditelja Đorđa Markovića, po ideji Saše Rakezića (a.k.a. Aleksandar Zograf), i u perfektnoj izvedbi Tuna Fish studija, ostavio je zadivljenu publiku u isčekivanju još jednog podjednako dobrog, a sasvim drugačijeg ostvarenja „Slatko od Ništa“ reditelja i scenariste Borisa Mitića.

Naredne projekcije filma „Poslednja avantura Kaktus Bate“ su u utorak 8. maja u 20h u bioskopu Cineplexx Ušće, i u nedelju, 13. maja u 19h u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ (Ustanova kulture Palilula, ul. Mitropolita Petra 8).

 

<
>