Osvoji studentsku akreditaciju! | Beldocs

Vesti

Osvoji studentsku akreditaciju!
Vesti - 06.05.2019
 

Меđunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs i Mladi istraživači Srbije vas pozivaju u Kvaku 22, na projekciju filma „Strange love affair with Ego“!

Utorak, 07.maj, 18:00, Kvaka 22, Ruzveltova 39.
Na repotoaru filma za koje je pubilika prethodnih godina pokazala veliko interesovanje:
Strange Love With Ego, režiserke Ester Gould, Holandija 2015, 90’

Kao mala, režiserka Ester Guld je tačno znala šta želi da postane kad poraste: svoja starija sestra Rovan. Blagoslovena blještećim samopouzdanjem, izgledalo je kao da Rovan ima svet pod nogama: „Sve je moguće, sve dok veruješ u sebe“.U ovom lirskom filmu, obožavanje koje režiserka oseća prema Rovan predstavlja početak izvanrednog putovanja, koje u svom središtu ima našu potrebu da budemo viđeni i da nam se ljudi dive. Od škotskih seoskih predela do Los Anđelesa – predstavljajući različite likove iz različitih faza života – Ester prati korake svoje sestre. Postepeno, ona otkriva da ta superžena kojoj se divila kao dete, nikada nije ni postojala.Kao u grčkom mitu o prelepom Narcisu, kome je sudbina bila da se zaljubi u sopstveni odraz, vera u sebe koju Roвan oseća se pretvara u osećaj grandioznosti. Čudna ljubavna afera sa egom je magično istraživanje granica između zdrave i nezdrave ljubavi prema sebi. Sa bliskom sestrinskom povezanošću u svojoj suštini, film postaje uzbuđujuća priča o našoj vezi sa egom.

Nakon projekcije filma druženje sa Beldocs timom uz muziku!

Ovogodišnje, dvanaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs, koje se održava od 8. do 15. maja u Beogradu u više bioskopskih dvorana, predstaviće više od 120 premijernih filmova iz celog sveta, u 14 različitih selekcija.
Pored domaćeg i takmičarskog programa publika će moći da uživa i u muzičkim, biografskim i umetničkim dokumentarcima, izboru iz savremenog portugalskog dokumentarnog filma, kao i u retrospektivama autora Kazua Hare i Gorana Devića.

Dođi i osvoji studentsku akreditaciju za ceo festivalski program!

Vidimo se!

<
>