„Obscuro Barroco“ u okviru Beldocs čitaonice u Biblioteci grada Beograda | Beldocs

Vesti

„Obscuro Barroco“ u okviru Beldocs čitaonice u Biblioteci grada Beograda
Vesti - 11.04.2019
 

U čitaonici Fonda umetnosti Biblioteke grada Beograda, 19. aprila u 19:00 održaće se projekcija filma „Obscuro Barocco“ Evangelia Kranioti.

Obskuro Baroko je dokumentarna fikcija o ošamućujućim visinama roda i metamorfoze. To je i filmski omaž zemlji ekstrema; gradu Rio de Žaneiru u Brazilu. Prateći životni put kultne transrodne figure Lane Muniz (1961-2017), film istražuje različita traganja za samo-identitetom kroz transvestiju, čulnu i političku borbu. Naizmenično, postavlja pitanja o želji za transformacijom tela, kako intimnom, tako i društvenom.

Nakon projekcije posetioci će moći da razgovaraju sa Sonjom Sajzor, umetnica i aktivistkinja,  Ivanom Todorović, rediteljka i Igorom Stanojevićem, selektor Beldocs-a.

Ova projekcija organizuje se je se u okviru projekta AVA VOD (video on demand) koja je realizovana prošle godine od strane Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs, a u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije i Bibliotekom grada Beograda. Članovi bilbioteke AVA VOD platformi mogu pristupiti putem interneta ili filmove mogu gledati u bibliotekama. Trenutno je na platformi dostupno 20 najatraktivnijih filmskih ostvaranja svetske dokumentaristike. Uskoro će se dopuniti sa novim naslovima.

<
>