“Najvažniji dečko na svetu” u okviru Beldocs čitaonice u Biblioteci grada Beograda | Beldocs

Vesti

“Najvažniji dečko na svetu” u okviru Beldocs čitaonice u Biblioteci grada Beograda
Vesti - 21.03.2019
 

U čitaonici Fonda umetnosti Biblioteke grada Beograda, 26. marta 2019. godine u 19:00 održaće se projekcija filma “Najvažniji dečko na svetu” (2016) rediteljke Tee Lukač.

Po uzoru na svog idola, naoružan s menadžerom, lambordžinijem i bazom fanova na fejsbuku, pokušava da i sam ostvari svoje snove u šoubiznisu. Dok jedni fanovi sanjaju o danu kada će upoznati svog idola, drugi sanjaju o danu kada će postati nečiji idoli, a film istražuje u kolikom su raskoraku njihovi snovi o uspehu i ljubavi sa njihovom svakodnevicom.

Nakon projekcije posetioci će moći da razgovaraju sa Teom Lukač, rediteljkom filma, Aleksandrom Kovač, kompozitorkom i Igorom Stanojevićem, selektorom Beldocs-a.

Ova projekcija organizuje se je se u okviru projekta AVA VOD (video on demand) koja je realizovana prošle godine od strane Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs, a u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije i Bibliotekom grada Beograda. Članovi bilbioteke AVA VOD platformi mogu pristupiti putem interneta ili filmove mogu gledati u bibliotekama. Trenutno je na platformi dostupno 20 najatraktivnijih filmskih ostvaranja svetske dokumentaristike. Uskoro će se dopuniti sa novim naslovima.

<
>