Kreni u susret najboljim filmovima na koje čeka ceo svet! | Beldocs

Vesti

Kreni u susret najboljim filmovima na koje čeka ceo svet!
Vesti - 08.05.2019
 

Počeo je novi krug #europeanfilmchallenge takmičenja!

Otvaranjem Beldocs festivala 8. maja u Kombank dvorani počinje novi krug #europeanfilmchallenge takmičenja u kom se ljubiteljima dobrog filma pruža izuzetna šansa da otputuju na prestižni filmski festival u Veneciji. U takmičenju mogu učestvovati svi filmofili stariji od 18 godina koji ispune tražene kriterijume.
Uslov za učestvovanje na takmičenju je da prijavljeni kandidat odgleda 10 evropskih filmova na različitim platformama (internet, bioskop, festival, televizija …), objavi naziv filma i platforme na kojoj je film odgledan i postavi fotografiju kao dokaz uz haštag #europeanfilmchallenge

Prijava je veoma jednostavna, i vrši se preko linka https://www.europeanfilmchallenge.eu
Ovaj krug takmičenja završava se 15.7.2019. godine, nakon čega će organizator pregledati sve pristigle prijave i proglasiti pobednika koji će otputovati na Venecijanski filmski festival, jedan od najprestižnijih međunarodnih filmskih festivala.

Beldocs festival kao organizator takmičenja za sve evropske dokumentarne filmove odgledane tokom festivala, koji se održava od 8. do 15. maja na više lokacija u Beogradu, dodeljuje dodatna 3 boda. Dodatni bodovi biće dodeljeni svima koji kao platformu navedu Međunarodni festival dokumentarnog filma „Beldocs“,

Takmičenje se istovremeno odvija u sedam evropskih zemalja: Litvaniji, Letoniji, Finskoj, Španiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Organizatori su: „Kino metropolis“, „Kino Bize“, „The Film Agency“, Međunarodni festival dokumentarnog filma „Beldocs“,„Pari Pikule“, “Cine Tapiola Oy” i “Udruženje filmskih autora BiH“. Projekat se realizuje uz podršku Evropske unije, kroz program Kreativna Evropa Media.

<
>