News | Beldocs

News

U susret prestižnom filmskom festivalu u Berlinu, 25. oktobra 2019. počeo je novi krug #europeanfilmchallenge takmičenja u kom mogu učestvovati filmofili stariji od 18 godina.
Objavljen je spisak odabranih polaznika besplatne radionice MiniDoc, koji će biti u prilici da realizuju svoje prve dokumentarne filmove.
Otvoren je poziv za prijavu na MiniDoc radionicu za srednjoškolce. Prijavi se do 25. oktobra i realizuj svoj dokumetarni film do kraja godine!
BELDOCS invites directors, producers, and distributors to submit documentaries for consideration for the 13th edition of the festival, to be held from 8-15 May 2020.
Regulations for film submissions
Priča o autentičnoj slikarki, dizajnerki, ilustratoru i poeti – Mileni Pavlović Barili. O filmu nakon projekcije razgovaraju Čarna Manojlović, rediteljka i Igor Stanojević, selektor Beldocsa
O ovoj i drugim nuklearnim katastrofama u popularnim medijima, razgovaraće dr M. Tomašević iz Etnografskog instituta SANU, dr M. Pišev sa Filozofskog fakulteta i I. Stanojević, selektor Beldocsa.
Boris Miljković, dr Dejan Sretenović i Marko Grba Singh o retrospektivnoj izložbi Marine Abramović i dokumentarnom filmu "Povratak kući".