Dodeljene nagrade Beldocs in Progress | Beldocs

Vesti

Dodeljene nagrade Beldocs in Progress
Vesti - 13.05.2018
 

Ceremonija dodele nagrada Beldocs in Progress održana je na networking večeri 8. maja u restoranu Reka.

Žiri u sastavu Sarita Matijević (producent), Dragan Nikolić (reditelj) i Donatien Pierda (agent prodaje iz kompanije Java Films) dodelio je dve nagrade.

Nagrada “Living Pictures” za post-produkciju fotografije u vrednosti od 4.000 evra je dodeljena dokumentarnom filmu „Muzej revolucije“, reditelja Srđana Keče.

Obrazloženje žirija: „Nagrada se dodeljuje za konceptualni vizuelni pristup u dekonstrukciji pojma identiteta uz korišćenje nikada izgrađenog muzeja na apstraktni način u cilju zaštite istine o nama danas, što je bila inicijalna ideja arhitekte muzeja revolucije”.

Nagradu je uručio Stefan Orlandić Stojanovski, direktor kompanije za produkciju i postprodukciju Living Pictures. Reditelj Srđan Keča nije bio prisutan na samoj dodeli nagrade, jer boravi u Kaliforniji , ali je primio nagradu putem internet poziva.

Novčana nagrada Filmskog centra Srbije u vrednosti od 2.000 evra je dodeljena dokumentarnom filmu „Telenovela: Gris y Multicolor“ („Telenovela: Grey-Scale In Color“), reditelja Filipa Martinovića.

Obrazloženje žirija: „Nagrada se dodeljuje za upotrebu humora sa snažnom vizuelnom kinematografijom u opisivanju generacije koja je rođena za vreme propadanja Jugoslavije, rasula se po celom svetu i koja se još uvek bori da se poveže sa svojim bivšim jugoslovenskim zemljama“.

Sarita Matijević je dodelila nagradu reditelju Filipu Martinoviću i producentu Nikoli Savičeviću.

Beldocs in Progress – (BIP) je platforma namenjena predstavljanju dokumentarnih projekata, nacionalnom i internacionalnom filmskom tržištu. Glavni cilj je da se podrži produkcija, post-produkcija, distribucija i zastupljenost srpskog dokumentarnog žanra na domaćim i međunarodnim filmskim festivalima, TV kanalima, online-servisima, prezentujući ih urednicima, direktorima festivala, producentima, distributerima, emiterima TV programa i potencijalnim ko-producentima.

 

<
>