Beldocs odbrojavanje br. 2 | Beldocs

Vesti

Beldocs odbrojavanje br. 2
Vesti - 06.05.2019
 

Dva dana do početka festivala!

Меđunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs vas poziva na Beldocs odbrojavanje br. 2. u Poslastičarnicu Slatko srce, na projekciju filma „Najružjiji auto“!
Ponedeljak, 06.maj, 11:00, Poslastičarnica Slatko srce, Prizrenska 7.

Na repotoaru je film za koji je pubilika prethodnih godina pokazala veliko interesovanje:
Najružniji auto, Grzegorz Szczepaniak, Poljska, 2017, 47’

Film “Najružniji auto” (The Ugliest Car) koji potpisuje poljski reditelj Grzegorz Szczepaniak, za najmlađeg protagonistu ima Wartburg, star preko pola veka. Auto je još uvek na drumu, vozi ga Bogdan koji je u njemu sa svojom majkom Kazimierom. ’Road movie’, koji se odigrava između koncentracionog logora Majdanpek u Poljskoj i bivšeg naci radnog logora u Nemačkoj, zapravo je putovanje u prošlost koje evocira sećanja iz rata.

Pogledaj film i zasladi se!

Ovogodišnje, dvanaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs, koje se održava od 8. do 15. maja u Beogradu u više bioskopskih dvorana, predstaviće više od 120 premijernih filmova iz celog sveta, u 14 različitih selekcija.
Pored domaćeg i takmičarskog programa publika će moći da uživa i u muzičkim, biografskim i umetničkim dokumentarcima, izboru iz savremenog portugalskog dokumentarnog filma, kao i u retrospektivama autora Kazua Hare i Gorana Devića.

<
>