Beldocs in Progress – konkurs za prijave | Beldocs

Vesti

Beldocs in Progress – konkurs za prijave
Vesti - 04.04.2018
 

Beldocs in Progress – Konkurs za prijave Beldocs in Progress (BIP) je platforma namenjena predstavljanju dokumentarnih projekata, nacionalnom i internacionalnom filmskom tržištu. Glavni cilj je da se podrži produkcija, post-produkcija, distribucija i zastupljenost srpskog dokumentarnog žanra na domaćim i međunarodnim filmskim festivalima, TV kanalima, online-servisima, prezentujući ih urednicima, direktorima festivala, producentima, distributerima, emiterima TV programa i potencijalnim ko-producentima.

Beldocs in Progress je otvorio konkurs za sve prijave/zainteresovane autore dokumentarnog filma u Beogradu (Srbija) u periodu od dva do tri dana u okviru Beldocs festivala internacionalnog dokumentarnog filma 7-11. maj 2018godine.

Poželjno je da se prijave sve produkcije sa nacionalnim dokumentarnim sadržajem koji je u bilo kojoj fazi izrade.

-. g
BIP prezentacije konkursnog materijala/prijavljenih dokumentaraca: Filmski stvaraoci bi trebalo da apliciraju sa 10 do 15 minuta sekvence montiranog filmskog materijala. Pod uslovom da bude odabran, svaki projekat će imati 30 minuta za predstavljanje, uključujući i projekciju sadržaja, “pičing” i sesiju pitanja i odgovora tokom javnog filmskog prezentovanja dokumentaraca u prisustvu žirija i profesionalaca iz filmske industrije.

BIP rangiranje/ocenjivanje projekcija konkursnog materijala/prijavljenih dokumentaraca: Filmski autori bi trebalo da apliciraju sa bilo kakvom verzijom svog dokumentarnog dela od početne do finalne etape produkcije. Mogu se prijaviti samo filmovi koji nisu javno prikazivani do završetka Beldocsa. U slučaju da budu odabrane, sekvence tih dokumentaraca će imati projekciju u programu selekcije pred žirijem i akreditovanim profesionalcima iz sveta filma. Nakon projekcije će uslediti desetominutna sesija pitanja i odgovora. Projekti koji su učestvovali na konkursu Beldocs festivala prošlih godina mogu da se ponovo prijave na selekciju BIP projekcija.

Bilo bi poželjno da dokumentarci koji će trajati manje od 40 minuta apliciraju sa barem početnom verzijom.

Komitet od tri srpska reditelja i-ili producenta izvršiće predselekciju.

Stručni žiri od tri reditelja, producenta ili filmskih radnika će u svom sastavu imati najmanje jednog srpskog, kao i jednog inostranog člana.

Nagrade
– Novčana nagrada Filmskog Centra Srbije u iznosu od 2.000 EUR
– Nagrada “Living Pictures za post-produkciju fotografije. Nagrada je u vidu protivusluga u vrednosti od 4.000 evra za color grading, online editovanje, dizajn odjavne špice i DCP master od strane “Living Pictures” filmske produkcijske i post-produkcijske agencije u Beogradu.

Uz prijavu na konkurs, navedeni materijal bi trebalo poslati na engleskom jeziku i sa engleskim titlom:

 • Podnaslov (do 220 karaktera uključujući i razmake)
 • Sinopsis  ( do 2000 karaktera uključujući i razmake)
 • Tritment (do 6500 karaktera uključujući i razmake)
 • Rediteljevu audio-vizuelnu belešku vizije i misije projekta (do 3500 karaktera uključujući i razmake)
 • Budžet
 • Finansijski plan (uključujući i finansiranje osiguranja)
 • Glavne stvaraoce filma (uključujući i ko-producente)
 • Tri kadra iz filma
 • Fotografiju, biografiju i filmografiju reditelja
 • Fotografiju, biografiju i opus producenta, profil produkcijske kuće, kontakt adresu
 • Producentovu belešku o trenutnoj etapi u kojoj se film nalazi sa naglaskom na potrebe i ciljeve filma uključujući i očekivanu dužinu trajanja, jezik i predviđen datum premijere filma (do 3500 karaktera uključujući i razmake).
 • Link ka materijalu u obradi (desetominutnom ili petnaestominutnom sekvencom ili završnom verzijom)
 • Maksimalno dva linka prethodnih radova reditelja

Krajnji rok za prijave je 15.april 2018, a finalna selekcija biće objavljena 23. aprila 2018. godine.

Digitalni katalog projekata biće dostavljen gostima nacionalne i internacionalne filmske industrije najkasnije nedelju dana pre početka festivala. Sve pisane materijale poslati u PDF formatu na adresu: beldocspro@beldocs.rs

Za sva dodatna pitanja kontaktirati g-dina Cem Oztufekci, Head of Industry programa Beldocs festivala na adresi: cem.oztufekci@beldocs.rs

>