Beldocs čitaonica u Biblioteci grada Beograda | Beldocs

Vesti

Beldocs čitaonica u Biblioteci grada Beograda
Vesti - 14.11.2018
 

U skladu sa misijom i vrednostima festivala Beldocs, a u asocijaciji sa Bibliotekom grada Beograda i Narodnom bibliotekom Srbije, program Beldocs Čitaonica predstaviće beograđanima selekciju najboljih svetskih dokumentaraca, uz prateće razgovore sa relevantnim sagovornicima iz sveta umetnosti i javnog života. Program ovih projekcija činiće najistaknutiji strani dokumentarni filmovi, kao i filmovi srpskih autora koji su ostvarili zapažene uspehe na festivalima u zemlji i svetu.

Novi ciklus počinje 15. novembra projekcijom dokumentarnog filma Mr. Gaga u Čitaonici Fonda umetnosti Biblioteke grada Beograda.

Beldocs čitaonica u Biblioteci grada Beograda
Najbolji svetski dokumentarci sa razgovorima nakon projekcija

Čitaonica Fonda umetnosti BGB
15.11.2018. u 19:00

Projekcija filma Mr. Gaga, Tomer Heymann, 2015, 100`
Film čitaju prof. Aleksandar Ilić, doc. Aleksandar Nikolić, asistenti Mila Stijak i Katarina Bućić, sa Institita za umetničku igru i Igor Stanojević, selektor Beldocsa.

Ova projekcija organizuje se je se u okviru projekta AVA VOD (video on demand) koja je realizovana prošle godine od strane Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs, a u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije i Bibliotekom grada Beograda. Članovi bilbioteke AVA VOD platformi mogu pristupiti putem interneta ili filmove mogu gledati u bibliotekama. Trenutno je na platformi dostupno 20 najatraktivnijih filmskih ostvaranja svetske dokumentaristike. Uskoro će se dopuniti sa novim naslovima.

<
>