Beldocs Academy Programme | Beldocs

Vesti

Beldocs Academy Programme
Vesti - 30.10.2018
 

Produžen rok za prijavu projekata – 10. mart!

Beograd/Srbija (09 – 11 maj 2019)

PRIJAVA PROJEKATA

Beldocs IDFF objavljuje otvoreni poziv za autore i/ili producente dugometražnih dokumentarnih filmova u ranoj fazi produkcije, koji dolaze iz zemalja Zapadnog Balkana (Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Srbija, Kosovo i Albanija), Baltičkih zemalja (Estonija, Letonija i Litvanija) i Post-Sovjetskih Media zemalja (Moldavija, Gruzija i Ukrajina) da prijave svoje projekte na trodnevnu, celodnevnu radionicu Beldocs Akademije.

Beldocs Akademija je podržana od strane Kreativne Evrope/Media Podprogram kao deo Beldocs Industry programa. Održaće se u Beogradu za vreme Beldocs-a (Međuarodni Festival Dokumentarnog Filma) u maju 2019. Trodnevna celodnevna radionica pod mentorstvom Francine Raveney i Kobi Shely će se fokusirati na veštinu izrade finansijskog, marketinškog, distributivnog plana i biznis strategije zajedno sa izradom aplikacija za Media i Eurimages fondove. Kroz trodnevna predavanja, masterklasove i jedan-na-jedan sesije učesnici će steći priliku i veštinu da razviju svoje projekte sa ciljem da budu spremni za javnu prezentaciju.

Na kraju radionice, organizovaćemo javnu prezentaciju projekata pred širokim dijapazonom međunarodnih ko-producenata, distributera, agenata prodaje i televizijskih emitera u cilju obezbeđivanja mogućnosti za autore da dobiju kako povratnu informaciju tako i saradnike u daljem razvoju projekta. Takođe, pripremili smo novčanu nagradu za najbolju prezentaciju u iznosu od 1500 evra.

Konkursna dokumentacija:

– kratka biografija autora ili producenta (1000 karaktera max)
– opis projekta ili sinopsis (3000 karaktera max)
– motivaciono pismo u kome učesnik treba da navede zašto želi da učestvuje u programu       (1000 karaktera max)
– budžet projekta (izaberite model koji Vam najviše odgovara)
– biznis plan – finansijski i distributivni plan (2000 karaktera max)
– tizer ili trejler ili foto-vizuelna referenca (ne duže od 1:30 min.)

Participacija: 180 evra

U cenu je uključeno:
– trodnevna celodnevna radionica
– organizacija javnog predstavljanja projekata i jedan-na-jedan sesija
– smeštaj (4 noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi sa kupatilom)

– večera dobrodošlice u restoranu (bez pića)
– 3 dana ručak+piće
– market večera u restoranu (bez pića)
– akreditacija za sve filmove i žurke
– štampani material za radionicu

U cenu nije uključeno:
– troškovi putovanja
– javni prevoz
– ostali individualni troškovi

Projekat možete prijaviti u PDF formatu na sledeći mail: marija.vukic@beldocs.rs

ROK ZA PRIJAVU PROJEKATA JE: 10. MART 2019.

Selektovaćemo 10 projekata i jedan od izabranih će biti sponzorisan od strane BELDOCS IDFF.
Ako želite da se prijavite za stipendiju, molimo Vas da napišete kratko objašnjenje zbog čega Vam je stipendija potrebna i zašto smatrate da bi trebalo da je dobijete.

Srećno!!!!!

MENTORI:

Frencine Raveney je nekadašnja direktorka EWA Network, a trenutno obavlja funkciju šefa istraživačkog odseka i PR službe. Radila je kao izvršni producent na mnogim filmovima. Kao ekspert na polju evropskih ko-produkcija, redovno drži predavanja na filmskim školama i kursevima za obuku, a radi i kao projekt konsultant. Takođe radi part-time u Eurimages ko-producijskom fondu. Studirala je francuski i engleski jezik na Oksfordu, zajedno sa ženskim studijama.

Kobi Shely je ekspert u domenu izrade strategija za potencijalnu publiku. Predavač je i rukovodilac digitalnog filmskog marketinga. Takođe sarađuje sa autorima na uvećavanju publike pomoću raznih marketinških kanala i tesno sarađuje sa strategijskim partnerima.

 

<
>