Beldocs | Međunarodni festival dokumentarnog filma

x

1 / 5
Svečano zatvaranje uz premijerno prikazivanje filma „Električni orgazam za ljude budućnosti“ Marije Vukić.
12. Beldocs ostvario je planirano za ovogodišnje izdanje i prevazišao očekivanja što ukazuju utisci stranih gostiju festivala, brojni medijski napisi, kojih je ove godine bilo u rekordnom broju.
U okviru AVA Doc projekata, u saradnji sa Dafilms, tokom naredne dve nedelje, ljubitelji dokumetarnog filma moći će da pogledaju šest filmova sa Beldocs festivala i to na VOD platformi Dafilms.
Na prijemu u Belgijskoj ambasadi, 10. maja, proglašene su i dodeljene nagrade Beldocs Industry programa za projekte u razvoju i različitim fazama produkcije. Čestitalmo dobitnicima!
U saradnji sa filmskim festivalom Doc Lisboa i portugalskom kompanijom Nov Group, u sklopu selekcije Fokus nalazi se država Portugal i sedam filmova koji na pravi način prikazuju portugalski film.
Počeo je novi krug #europeanfilmchallenge takmičenja! Takmičenje se istovremeno odvija u sedam evropskih zemalja: Litvaniji, Letoniji, Finskoj, Španiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.
Jedan od najboljih dokumentarista Balkana predstaviće se sa osam filmova, uključujući i međunarodnu premijeru njegovog poslednjeg filma “U ime Republike Hrvatske”.
Premijerom filma „Linija života“, u režiji Darka Bajića, večeras (u sredu, 8. maja) u Kombank dvorani u Beogradu svečano je otvoren dvanaesti Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs....