Dodatni poeni za evropske filmove sa FEST-a | Beldocs

Vesti

Dodatni poeni za evropske filmove sa FEST-a
Vesti - 25.02.2019
 

Početkom februara počeo je novi krug takmičenja Evropski filmski izazov, koji ljubiteljima dobrog filma pruža šansu da besplatno otputuju na prestižni filmski festival u Kanu. U takmičenju #europeanfilmchallenge mogu da učestvuju svi filmofili stariji od 18 godina, a koji ispune tražene kriterijume.

Uslov za učestvovanje je da prijavljeni kandidat odgleda 10 evropskih filmova na različitim platformama (internet, bioskop, festival, televizija …), objavi naziv filma i platforme na kojoj je film odgledao i postavi fotografiju na društvene mreže kao dokaz uz haštag #europeanfilmchallenge

Ove godine, Beldocs prvi put u ovoj nagradnoj igri sarađuje sa FEST-om. Tako će takmičari biti u prilici da prikupe više poena, jer jedan evropski film odgledan u programu FEST-a, koji se tiče dugomentražnih filmova (igranih, dokumentarnih, animiranih) na ovom festivalu, donosi čak tri dodatna poena. Podsećamo da Beldocs dodeljuje 3 dodatna poena za svaki evropski dokumentarni film odgledan na bilo kojoj platformi, kao i 3 dodatna poena za svaki evropski film odgledan na AVA VOD platformi (dostupnoj članovima Biblioteke grada Beograda i Narodne biblioteke Srbije).

Ovaj krug takmičenja završava se 15. aprila, nakon čega će organizator pregledati sve pristigle prijave i proglasiti pobednika koji će otputovati na Kanski filmski festival, jedan od najprestižnijih međunarodnih filmskih festivala.

Takmičenje se istovremeno odvija u osam evropskih zemalja: Litvaniji, Letoniji, Finskoj, Španiji, Portugaliji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Organizator takmičenja u Srbiji je Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs. Projekat se realizuje uz podršku Evropske unije, kroz program Kreativna Evropa, potprogram Mediji.

Prijava je veoma jednostavna, i vrši se putem linka www.europeanfilmchallenge.eu

<
>