Beldocs čitaonica u Narodnoj biblioteci Srbije | Beldocs

Vesti

Beldocs čitaonica u Narodnoj biblioteci Srbije
Vesti - 27.11.2018
 

U skladu sa misijom i vrednostima festivala Beldocs, a u asocijaciji sa Bibliotekom grada Beograda i Narodnom bibliotekom Srbije, program Beldocs čitaonica predstavlja selekciju najboljih svetskih dokumentaraca, uz prateće razgovore sa relevantnim sagovornicima iz sveta umetnosti i javnog života. Program ovih projekcija činiće najistaknutiji strani dokumentarni filmovi, kao i filmovi srpskih autora koji su ostvarili zapažene uspehe na festivalima u zemlji i svetu.

U okviru ciklusa Beldocs čitaonica, 29. novembra održaće se projekcija dokumentarnog filma “Boljšoj vavilon” u Amfiteatru Narodne biblioteke Srbije.

Beldocs čitaonica u Narodnoj biblioteci Srbije
Najbolji svetski dokumentarci sa razgovorima nakon projekcija

Amfiteatar Narodne biblioteke Srbije
29.11.2018. u 19:00

Projekcija filma “Boljšoj vavilon”, Nick Read, Mark Franchetti, Velika Britanija 2015, 87′
Film čitaju doc. Aleksandar Nikolić i Marko Grba, umetnički direktor Beldocsa.

Ova projekcija organizuje se je se u okviru projekta AVA VOD (video on demand) koja je realizovana prošle godine od strane Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs, a u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije i Bibliotekom grada Beograda. Članovi bilbioteke AVA VOD platformi mogu pristupiti putem interneta ili filmove mogu gledati u bibliotekama. Trenutno je na platformi dostupno 20 najatraktivnijih filmskih ostvaranja svetske dokumentaristike. Uskoro će se dopuniti sa novim naslovima.

<
>