Žiri

Žiri srpskog takmičarskog programa

 

STEFAN MALEŠEVIĆ

Filmski reditelj i muzičar, rođen 1989. godine u Beogradu. Završio je osnovne studije audio i video tehnologije na Visokoj školi elektrotehnike i računarstva. U sopstvenoj produkciji je snimio preko 20 kratkih igranih i dokumentarnih filmova. Postdiplomske studije upisao je na film.factory akademiji u Sarajevu, gde pod vođstvom proslavljenog mađarskog reditelja Bele Tara snima svoj diplomski film “Gora“ koji osvaja nagradu za najbolji domaći film i najbolju kameru na Beldocs festivalu 2017. godine.

AGNES WILDENSTEIN

Rođena u Francuskoj, a živu u Lisabonu, u Portugalu. Deset godina radila je u Francuskoj Kinoteci, u Parizu, a zatiim preko dvanaest godina na Međunarodnom filmskom festival u Lokarnu, u Švajcarskoj. Deset godina je bila stalni član žirija za nagradu „Žan Vigo“, a između 2012. i 2015. godine, bila je član komiteta selekcije ARTE za francusku kinematografiju. Od 2014. godine  je urednik – saradnik na festival DocLisboa.

NENAD PUHOVSKI

Rođen je u Zagrebu, gde je diplomirao sociologiju, filozofiju i filmsku režiju. Svoj prvi, amaterski film snimio je s 15 godina. Kao profesionalni reditelj režirao je više od 250 produkcija u pozorištu, na filmu i televiziji i producirao više od 60 dokumentaraca. Osnivač je nezavisne dokumentarne produkcije FACTUM i festivala ZagrebDox, i pokretač je dokumentarističkog diplomskog programa na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu.

Žiri međunarodnog takmičarskog programa

 

JASMIN BAŠIĆ

Istoričar filma i kustos, magistar filmske umetnosti. Kao koordinator i selektor, sarađivala je sa više filmskih festivala u Švajcarskoj i van nje kao što su: Visions du Réel (Nyon), International Film Festival and Forum on Human Rights – FIFDH (Geneva)… Sarađivala je i sa institucijama poput Geneva University of Arts & Design (HEAD), Cinemathèque of Tangier (Morocco), Centre for the Image La Virreina in Barcelona, Croatian Audiovisual Center – HAVC, French Cinémathèque, Centre Pompidou, Cahiers du Cinéma and the Forum des Images in Paris. Švajcarska federalna kancelarija za kulturu postavila je na poziciju eksperta za TV drame i serije i izabrala je za člana odbora Ženevske filmske komisije.

NICOLAS FEODOROFF

Diplomirao je estetiku. Selektor je festivala FIDMarseille. Član je selektorskog komiteta i odgovoran je za FIDcampus programa. Kao umetnički i fimski kritičar, on je i predavač na Školi lepih umetnosti u Marselju (ESADMM) i redovno doprinosi svim strukturama koje se bave promocijom kinematografije i savremene umetnosti

ČARNA MANOJLOVIĆ

Rođena je u Beogradu 1979. godine. Diplomirala je filmsku režiju na Akademiji Umetnosti. Usavršavala se na mnogim domaćim i internacionalnim masterklasovima. Za dugometražni dokumentarac ”Tri (u)lične priče” (2003.) osvojila je Gran pri 50. Festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma u Beogradu, nagradu za najboljeg reditelja debitanta, kao i još nekoliko nagrada na festivalima u zemlji i inostranstvu. Autorka je više filmskih ostvarenja. Na Akademiji Umetnosti u Beogradu radi u zvanju docenta na Katedri za FTV režiju i montažu. Članica je UFUS-a, DOKSRBIJA – Dokumentaristi Srbije, Asocijacije filmskih reditelja Srbije.