09_copy6

PRIJAVI SE NA MINI DOC RADIONICU

Mini Doc je radionica dizajnirana za srednjoškolce uzrasta od 15 do 18 godina sa ciljem da se popularizuje dokumentarno stvaralaštvo među mladom publikom. Ideja je da ovaj program probudi kreativnost i radoznalost, i da razvije kritiči odnos prema onome što se konzumira.

Tokom 3 vikenda 8 učesenika će raditi u paru sa 3 profesionalna mentora, rediteljkama Andrijanom Stojković i Vanjom Kovačević.

Svaki par polaznika će produkovati jedan kratak dokumentarni film u trajanju od 5 do 10 minuta. Za prvi vikend planirano je upoznavanje sa osnovama dokumentarnog stvaralaštva. U toku drugog vikenda polaznici će diskutovati o svojim idejama za film koji žele da snimaju, finalizirati priču i pripremiti scenario za snnimanje. Tokom treće nedelje polaznici će snimati film, a treći vikend je rezervisan za gledanje materijala, razgovor sa svim učesnicima i montažu. Prezentacija rezultata radionice održaće se u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Održavanje radionice je planirano u periodu od 13. maja do 4. juna 2017, u Dvorani Kulturnog centra Beograda, gde će biti održana i završna prezentacija sa projekcijom filmova nastalih na radionici

Svi zainteresovani mogu poslati sledeće podatke: ime i prezime, kontakt i odgovor na pitanje “Zašto želite da učestvujete u radionici Mini Doc?” na e-mail: jasmina.urosevic@beldocs.rs.

Imena učesnika biće objavljena na sajtu Beldocsa do 5. maja.

Budi kreativan, napravi svoj prvi dokumentarac!