Vesti

EDN sesija na Beldocsu
Vesti - 13.03.2018
 
Stvaranje održive budućnosti za medije i društvo

Nove tehnologije su preokrenule strukturu moći u dokumentarnom okruženju i uticaj medija na misli, vrednosti i ponašanje publike je jači nego ikada. Svi oni koji se bave režijom, produkcijom, distribucijom i prikazivanjem dokumentarnih filmova suočeni su sa društvenim i političkim preokretom koji nas sve prisiljava da razmišljamo o ulozi medija (tj. dokumentarnog filma) u globalnom medijskom društvu. Kako će profesionalci zarađivati u medijskom okruženju u kojem svako može biti producent, reditelj ili distributer? Da li će digitalne platforme za distribuciju i novi igrači na tržištu ponuditi inovativne načine za finansiranje, produkciju, distribuciju i prikazivanje dokumentarnih filmova ili će učiniti život još težim? Da li će tradicionalni emiteri preživeti promenu paradigme? Koji su izazovi i koje su mogućnosti pred nama?

a
Evropska dokumentarna mreža analizira izazove novog medijskog pejzaža sa ciljem da doprinese održivom evropskom dokumentarnom okruženju davajući činjenice i brojke kreatorima politika koji odlučuju o našoj budućnosti.

Audiovizuelni profesionalci iz regiona Balkana su dobrodošli da prijave svoje učešće u ovoj jedinstvenoj inicijativi na sesiji 9. maja 2018. u okviru Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs.
Kontakt info@beldocs.rs.

<
>