MINI DOC RADIONICA

Mini Doc je radionica dizajnirana za srednjoškolce uzrasta od 15 do 18 godina sa ciljem da se popularizuje dokumentarno stvaralaštvo među mladom publikom.

Ideja je da ovaj program probudi kreativnost i radoznalost, i da razvije kritički odnos prema onome što se konzumira.

Tokom 3 vikenda 8 učesenika će raditi u paru sa 2 profesionalna mentora, rediteljkama Andrijanom Stojković i Vanjom Kovačević. Svaki par polaznika će produkovati jedan kratak dokumentarni film u trajanju od 5 do 10 minuta. Za prvi vikend planirano je upoznavanje sa osnovama dokumentarnog stvaralaštva. U toku drugog vikenda polaznici će diskutovati o svojim idejama za film koji žele da snimaju, finalizirati priču i pripremiti scenario za snnimanje. Tokom treće nedelje polaznici će snimati film, a treći vikend je rezervisan za gledanje materijala, razgovor sa svim učesnicima i montažu.

Prezentacija rezultata radionice održaće se u Dvorani Kulturnog centra Beograda. Održavanje radionice je planirano u periodu od 13. maja do 4. juna 2017, u Dvorani Kulturnog centra Beograda, gde će biti održana i završna prezentacija sa projekcijom filmova nastalih na radionici.

Autorke radionice: Andrijana Stojković i Vanja Kovacević

 

Kratki filmovi nastali na radionici Mini Doc:

Na šljaci, Boško Jurošević

Povratak u Srbistan, Nemanja Joković, Relja Popović

Peca, Boris Simić

Sve o mojoj baki, Mia Modić