NEOBIČNA LJUBAVNA AFERA SA EGOM

Ester Gould, Holandija, 2015, 93’

Ester Gould, Netherlands, 2015, 93’

// Trejler
// Foto
ReneeSelfieLA
Projekcije:
Petak 13.5. u 22:00 / Dom omladine Beograda
(En) Shows:
Friday 13.5. 22:00 / Youth Center Belgrade

Kao mala, režiserka Ester Guld je tačno znala šta želi da postane kad poraste: svoja starija sestra Rovan. Blagoslovena blještećim samopouzdanjem, izgledalo je kao da Rovan ima svet pod nogama: „Sve je moguće, sve dok veruješ u sebe“.
U ovom lirskom filmu, obožavanje koje režiserka oseća prema Rovan predstavlja početak izvanrednog putovanja, koje u svom središtu ima našu potrebu da budemo viđeni i da nam se ljudi dive. Od škotskih seoskih predela do Los Anđelesa – predstavljajući različite likove iz različitih faza života – Ester prati korake svoje sestre. Postepeno, ona otkriva da ta superžena kojoj se divila kao dete, nikada nije ni postojala.
Kao u grčkom mitu o prelepom Narcisu, kome je sudbina bila da se zaljubi u sopstveni odraz, vera u sebe koju Roвan oseća se pretvara u osećaj grandioznosti. Čudna ljubavna afera sa egom je magično istraživanje granica između zdrave i nezdrave ljubavi prema sebi. Sa bliskom sestrinskom povezanošću u svojoj suštini, film postaje uzbuđujuća priča o našoj vezi sa egom.

Režija: Ester Gould
Produkcija: Estelle Bovelander, Marieke Oudejans, Joost Seelen, Constant van Panhuys
Montaža: Katarina Turler
Kamera: Jean Counet

Festivali: IDFA 2015