THE VISIT_1

NAJZAPAŽENIJI BELDOKS FILMOVI OD DANAS U BIOSKOPU CINEPLEXX UŠĆE

Počevši sa današnjim danom na repertoaru bioskopa Cineplexx UŠĆE nalazi se jedno od najzapaženijih ostvarenja sa ovogodišnjeg festivala Beldoks. U okviru dogovora sa rukovodstvom Beldoksa, svakih sedam dana biće prikazivan po jedan novi film. Ove je nedelje na repertoaru biografski dokumentarac o nekrunisanom kralju akustične gitare Paku de Lusiji. Pored ovog naslova, prikazivaće se filmovi „Poseta“, „Citizenfour: Dosije Snouden“ i „Pepe Muhika – Lekcije iz cvetne leje“.

Ostvarenje „Pako de Lusija: Putovanje“, režirano od strane muzičarevog sina Franciska Sančeza Varele, upoznaje gledaoce sa životom i delom nedavno preminulog flamenko majstora. Uz niz intervjua sa slavnim gitaristom i sa njegovim najbližim saradnicima i prijateljima, u „Putovanju“ se mogu videti inserti iz relevantnih filmova i TV emisija, kao i snimci sa nekih davnih, ali i sa samo za ovu priliku zabeleženih nastupa.

„Poseta” predstavlja interesantno dokumentarno ostvarenje sa elementima komedije. Ovaj film podstiče filozofsko razmišljanje o strahu od stranaca iz svemira, odnosno neočekivanog otkrića vanzemaljskog života. Vizuelna estetika filma je, s druge strane, direktno preuzeta od Kjubrikove „Odiseje“.

Ovogodišnji dobitnika Oskara za najbolji dugometražni dokumentarac „Citizenfour: Dosije Snouden“ otkriva nam naličje “najveće špijunske afere stoleća”, prateći visoko rangiranog obaveštajca Edvarda Snoudena u njegovoj akciji obelodanjivanja nelegalnih aktivnosti NSA. Film, nalik na pravi holivudski triler, obiluje napetošću i nikog ne ostavlja ravnodušnim po pitanju bezbednosti podataka u digitalnom svetu.

Pepe Muhika – Lekcije iz cvetne leje“ prati život „nasiromašnijeg predsednika na svetu“ tokom njegovog poslednjeg mandata. U intervjuima snimljenim na porodičnoj farmi, na kojoj zajedno sa svojom suprugom uzgaja cveće, ovaj nepokolebljiivi borac za pravdu  i za prava najugreženijih otkriva da je njegovo najefikasnije sredstvo političke borbe: reč.

Trejlere filmova možete pogledati na sledećem linkovima:

Pako de Lusija: Putovanje  - https://www.youtube.com/watch?v=nKiHLUJyJIk

Posetahttps://www.youtube.com/watch?v=ADm890Si_nk

Citizenfour: Dosije Snouden  - https://www.youtube.com/watch?v=s5-EASNrxUo

Ulaznice za prvi u nizu filmova sa Beldoks festivala „Pako de Lusija: Putovanje“ već su u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center. Više informacija možete naći na sajtu www.cineplexx.rs